HTML

Kütyü Király

Haszontalan és hasznos holmik a 21. században. Újdonságok a kütyük világában: Mobil, PC, Laptop, TV, tablet. Az "almától" az "ablakig", mi minden technikai újdonságról beszámolunk. Segítünk eldönteni van-e rá szükséged, és hol veheted meg a legolcsóbban.

Friss topikok

Retro fotózás - polaroid

2012.11.08. 14:03 kutyukiraly

Manapság új fénykorát a Polaroid fényképezés. Emlékszem annó édesapámnak is volt egy ilyenje és nagyon tetszett, hogy a kattintás után kilöki a kész polariod képet amit ráztunk-fújtunk, hogy hamarabb száradjon.

polaroid_600.jpg

Arra is pontosan emlékszem, hogy on még akkori viszonyok mellett is nagyon drágának számított egy-egy adag film és olyan 10 db képet lehetett vele készíteni Manapság amikor a digitális az úr, ez a szám nevetséges, sőt röhejes.

A retro most éli virág korát, meg persze ott vannak a hipszterek is akik a retro kultúra gyermekei (szerintem) illetve az okostelefonokon is elterjedtek azok a fotós alkalmazások amikkel akár polaroid típusú képeket is lehet csinálni. 

Ezek együttese hozta vissza az életbe a polaroid gépeket és fotókat, de mivel ezeket már lehet kapni és filmet sem hozzájuk így fel kell értük túrni a fater vagy a nagybácsi szekrényét illetve körül nézni a neten. 

Rengetegen vannak akik nem dobják ki inkább eladják ezeket a gépeket, hiszen jól vannak összerakva és az annó drága filmek miatt nincsenek is elhasználva.

Én is ezt tettem, de inkább csak, hogy poénból legyen polaroid gép otthon amivel néha lehet 1-1et kattintani poénból vagy egy jó buliban vagánykodni és hülyülni vele.

Szerencsémre hamar megtaláltam a gépet és a hozzá való polaroid filmet is és ráadásul olcsóbban, mint amennyire számolta így boldogság van.

Szólj hozzá!

Címkék: retro használt polaroid polaroid film

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyukiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr654897054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása