HTML

Kütyü Király

Haszontalan és hasznos holmik a 21. században. Újdonságok a kütyük világában: Mobil, PC, Laptop, TV, tablet. Az "almától" az "ablakig", mi minden technikai újdonságról beszámolunk. Segítünk eldönteni van-e rá szükséged, és hol veheted meg a legolcsóbban.

Friss topikok

DJ avagy lemezlovas leszek

2013.02.22. 13:05 kutyukiraly

Na jó azért nem lépek sem Dévényi Tibi, sem pedig Skrillex nyomába, de mivel érdekelt ez a szakma, már csak azért is, hogy milyen eszközöket, kütyüket használnak. 

Ezért szokásomhoz híven neki estem a Google-nek és külföldi és magyar oldalakat böngésztem végig, hogy milyen dj felszerelést hol és mennyiért lehet megkapni újonnan és használtan, illetve, hogy egy kezdő DJ-nek milyen eszközökre van szüksége.

Először is ami a legfontosabb az egy jó minőségű DJ fülhallgató amin keresztül minden hangot kristály tisztán lehet hallani és így könnyebb igazán jó zenéket csinálni élőben és a stúdióban is. Ebből nagyon nagy választék van már itthon és sajnos ehhez botfülű vagyok és bár hallom egy bizonyos szintig a különbséget, de egy szint felett azokat, hogy ebben szebb a basszus abban pedig jobban szól a mély csak elhinni tudom :)

A következő elem az úgy nevezett keverőpult és a lejátszó ami napjainkban lehet: lemez, CD vagy mp3. Ez a hangszer a DJ-k esetében, hiszen legyen szó akár remixről vagy saját szerzeményről ezen keresztül hozzák létre és játsszák le a közönségnek. A halandó ember számár - különösen a modernebb verziók - inkább egy Start Trek űrhajó vezérlő pultjára emlékeztető pult.

Ha fejhallagató és a keverő pult meg van akkor a modern világban már csak egy megfelelő laptop kell és rengeteg zene és már is indulhat a buli. Persze azért jegyezzük meg, hogy attól, hogy valaki rendelkezik a megfelelő eszközökkel még nem lesz DJ ehhez rengeteg tanulás, szorgalom, zene ismeret, némi tehetség, elhivatottság és alázat kell.

Szólj hozzá!

Címkék: fülhallgató hangtechnika keverőpult fejhallgató DJ

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyukiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr15098075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása