HTML

Kütyü Király

Haszontalan és hasznos holmik a 21. században. Újdonságok a kütyük világában: Mobil, PC, Laptop, TV, tablet. Az "almától" az "ablakig", mi minden technikai újdonságról beszámolunk. Segítünk eldönteni van-e rá szükséged, és hol veheted meg a legolcsóbban.

Friss topikok

Analóg

2013.02.15. 14:54 kutyukiraly

A mai digitális korban, jó dolog néha olyan eszközt használni ami analóg például: egy régi walkmant, lemezjátszót vagy egy analóg fényképezőgépet.

Nagyon szeretek fotózni, bár nem tudok, tény nem is tanultam, emlékszem mennyire örültem amikor gyerekként megkaptam az első fényképezőgépemet ami egy sima analóg gép volt, még zoom sem volt rajta tekertél egyet a filmen majd kattintottál és nagyon remélted, hogy a kép jól sikerült.

Később megkaptam édesapám régi Yashica analóg fényképezőgépét ami kb velem egy idős, de nagyon jó vele fotózni annak ellenére, hogy semmilyen olyan segítő eszköz nincs benne ami a mostani digitális fényképezőgépekben már alap követelmény. 

yashica_vatera.jpg

Az analóg fényképezőgépek előnye - szerintem - a digitális fényképezőgépekkel szemben, hogy a fotós nem tudhatta, hogy a képek, hogy sikerültek amíg be nem ment a sötét szobába és elő nem hívta azokat. Így minden beállításnak és előkészületnek sokkal nagyobb jelentősége volt. 

Szólj hozzá!

Címkék: retro fényképezőgép filmes analóg fotogép digitális fényképezőgép analóg fényképezőgép

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyukiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr15081921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása