HTML

Kütyü Király

Haszontalan és hasznos holmik a 21. században. Újdonságok a kütyük világában: Mobil, PC, Laptop, TV, tablet. Az "almától" az "ablakig", mi minden technikai újdonságról beszámolunk. Segítünk eldönteni van-e rá szükséged, és hol veheted meg a legolcsóbban.

Friss topikok

Gameboy és az utódok

2012.04.11. 15:16 kutyukiraly

Nintendo Gameboy, a kép forrása: Wikipedia.orgGyerekkoromban, amikor apukám megvette az első Gameboy-om nagyot fordult velem a világ. Persze nem fordultam el se a Lego-tól, se a könyvektől és a többi játékomtól sem, de valami tudtam, hogy megváltozott. Igaziból az első nagy szürke tégla alakú és súlyú Nintendo Gameboy volt az első kütyüm.

Azóta nagyon sokat változott ez az ipar is ilyen kéz videojátékokat, már nem csak a Nintendo gyárt, hanem sokan mások köztük a Sony is.

A Nintendo mostanra eljutott az úgynevezett 3DS szériához, aminek az érdekessége, hogy már érintőképernyős, SD kártyát lehet bele rakni, térben, azaz 3D-ben tud képet alkotni szemüveg nélkül és kb. fele akkora, mint a régi Gameboy volt, de már nem is igazán hasonlít, a régi old school játékra (tényleg miért boy? Hiszen lányok is szép számmal játszottak vele, sőt talán már a második vagy harmadik széria körül színesben is lehetett kapni őket).

DE!

Mert mindig van egy DE J a Sony is belépett erre a piacra már egy jó ideje az ő fejlesztése a PSP azaz a PlayStation Portable nevet kapta. Tény: ez sem egy mai darab évek óta a piacon van, sőt szerintem elég hamar át is vette a vezető szerepet. Talán, mert míg a Nintendo fejleszteni akart és szeretett volna több élményt belevinni a játékba, érdekesebb kezelési lehetőségeket. Addig a Sony felismerte, hogy a Gameboy előnye az egyszerűsége volt: 1 kiejelző pár egyértelmű gomb és had szóljon. Persze a gombok számát kibővítették a PlayStation vezérlőkről vett extra jobb és bal gombokkal, de ezen kívül csak a kijelző méretét növelték meg. Azóta az újabb darabokkal már netezni is lehet, de a lényeg, hogy a játék élmény nagyban hasonlít a régi Gameboyokra J

Sony PlayStation Portable, PSP, a kép forrása: sony.comTi melyiket választanátok?

Szólj hozzá!

Címkék: játék sony kütyü psp nintendo playstation gyerekkor gameboy

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyukiraly.blog.hu/api/trackback/id/tr724383605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása